DesignersNiels Smeltink & Heidi Otten

Niels Smeltink en Heidi Otten: ‘Als we ergens aan werken, dan doen we dat met een creatieve focus en volledige overgave. We laten ons inspireren door de te ontwerpen omgeving en willen begrijpen waaraan de doelgroep behoefte heeft. Dat bespreken we intensief met de opdrachtgever en daar spelen we op in. We creëren sfeer en rust in onze ontwerpen, maar houden ook van slim innovatief technisch comfort en een grapje.’

Al eerder ontwierp dit duo samen interieurs en bleek de samenwerking tot goede ideeën en mooie projecten te leiden. ‘Het huisje in Herperduin, waarvoor we het interieur ontwerpen, is gelijkend met een huisje dat door Vincent van Gogh is geschilderd. Bovendien staat het midden in de natuur.

We hebben in ons ontwerp het interieur meer verbonden met de omringende natuur. Daarnaast hebben we elementen uit schilderijen van Van Gogh vertaald naar een modern en fris interieur van nu, maar met de krachtige en contrasterende kleurtonen uit zijn schilderijen. Een mooi voorbeeld daarvan is de eettafel, met stoelen en zelf ontworpen olielamp. Die refereert naar de aardappeleters. En de kasten uit de slaapkamers die de enveloppen symboliseren waarin Van Gogh zijn brieven verstuurde.